2021. február 24., szerda

Az anyanyelv nemzetközi napja február 21.


Mindenkinek joga van az anyanyelvét használni, gyermekeinek átadni, és anyanyelvi kultúráját ápolni. Akárhol is él, bármelyik kontinensen, bármilyen országban.

 

Úgy látszik, a Lockdown kedvez a podcastoknak és a rádiós műsoroknak, melyeket én is nagyon szeretek, főzés közben ugyanis szívesen hallgatok a rádióban beszélgetéseket, vagy online podcastokat. Ezért is örültem annyira, amikor az ORF magyar szerkesztőségéből megkerestek, hogy az anyanyelv napján beszélgessünk az anyanyelvi nevelés fontosságáról, különösen a külföldön élő családok szemszögéből.

A témához hozzászólt még dr. Csiszár Rita, akivel mi már beszélgettünk a többnyelvűség kapcsán az anyanyelv szerepéről külföldön élő családok körében (itt: Első rész, Második rész), és megszólalnak édesanyák is, akik saját tapasztalataikat osztják meg, valamint egy bátor kislegényt is hallhatunk, hogy teljes legyen a kép.

A beszélgetésből született egy portréműsor, valamint a magazinban egy cikk hangbevágásokkal, ezek az alábbi linkeken érhetők el:

ORF, Portréműsor

ORF, Az anyanyelv nemzetközi napja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése